motorsågsutbildning

Ta motorsågskörkort

Att arbeta med motorsåg omfattar många olika situationer med både enkla och mer komplicerade arbetsmoment. Motorsågen är ett effektivt arbetsredskap men också ett farligt sådant om det används på fel sätt.
Södertörns Motorsågsutbildning i samarbete med Stefan Olsson AB erbjuder grundutbildning i såghantering (nivå A) samt grundutbildning trädfällning (nivå B). Vi utbildar Er till rätt arbetsteknik samt går igenom säkerhetsutrustning och moderna motorsågar.

Motorsågskörkort A

Hantera motorsågen på ett säkert sätt. Vi går igenom bestämmelser och säkerhet kring utrustning, kapning och sågning med instick. Praktik och teori. A-körkort erhålles efter godkänd uppkörning.

Motorsågskörkort B

Fortsättning med trädfällning, kvistning och kapning. Mer praktik än A-kursen. Förkunskaper: A-körkort. B-körkort erhålles efter godkänd uppkörning.

Kursen är fyra dagar, varvad med teori och praktik, dag fyra uppkörning. Ta med egen såg och säkerhetsutrustning (sågbyxor, hjälm och sågstövlar/kängor). Utrustning finns att hyra om ni ej har egen. Utbildningsmaterial tillhandahålls och återlämnas efter kursslut. Max fem deltagare
per kurs.

Vi är certifierade examinatörer av Skogsstyrelsen och Svenska Säker skog och följer deras kursplan, med andra ord kvalitetssäkrad utbildning.


Plats: Malhuvud Gård
Pris: 9 200:- ink moms och körkortskostnad


Intresserad? Ring eller maila en förfrågan!


Per Jarvin
08-520 416 78
073-973 11 24
per@soderortstrad.se